KALASATAMA • KALASATAMANKATU 9 A • HELSINKI

37 m2 • 2h+kt+kph+viherh.

Mh. 178.250 € Vh. 288.000 €

Lisätietoja Hillalta +358 45 646 0760 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


OSTOTARJOUS HYVÄKSYTTY

Upea ja uniikki pikkukoti huippupaikalta Kalasatamasta

Tämä valoisa 37 neliön tehokaksio valmistuu Kalasatamaan Asunto Oy Helsingin REDIn Majakan 12. kerrokseen keväällä 2019. Sijainti meren lähellä, keskellä kantakaupunkia, tarjoaa asumiseen uusia ulottuvuuksia.

Tämä kyseinen asunto sijaitsee Majakan eteläpuolella tarjoten upeat ja avarat merinäkymät. Asunnon sisustustyyliksi on valittu mannermainen Continental. Ilmettä hallitsee kaunis ja eloisa, lämpimään harmaaseen taittuva aito tammiparketti. Maansävyinen ilme jatkuu seinissä, joissa perusvärinä on valkoinen ja tehostevärinä hiekka. Lämmin harmaa toistuu myös mattapintaisissa keittiön alakaapeissa. Yläkaapistojen tasojen ja välitilan ilmettä on puolestaan kevennetty sävyttämällä ne valkoisiksi. Puhtaan valkoisen ja harmaan yhdistelmä jatkuu myös kylpyhuoneessa.

134 metrin korkeuteen ja 35. kerrokseen nouseva Majakka on valmistuessaan Suomen korkein asuinrakennus ja ensimmäinen REDIn alueen kahdeksasta tornista. Alueelle on suunniteltu kuutta asuintornia, hotellitorni ja toimistotorni. Tornit reunustavat yleistä puistoaluetta. Kalasataman metroasema sijaitsee kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Majakan asuinkerroksista pääsee kauppakeskukseen kätevästi hissillä.

Majakan asunnot on suunniteltu niin, että tornitalon kaikki arvokkaat neliöt ovat tehokkaassa käytössä. Asuntojen tyylin on suunnitellut sisustusarkkitehti Hanna Airas. Asuntojen huonekorkeus on tavanomaista korkeampi ja se on hyödynnetty tehokkaasti säilytystiloja suunniteltaessa. Tässä kyseisessä asunnossa on tilava vaatehuone Elfan vaatesäilytysjärjestelmällä. Asunnoissa on parvekkeen sijasta lämmin, laatoitettu ja siirrettävin lasiseinin varustettu viherhuone, jota voi käyttää terassina, ruokailutilana tai vaikkapa olohuoneen jatkona. Tämän asunnon viherhuone on 3 m2 kokoinen.

Majakassa on monipuoliset yhteistilat: Majakan 33. kerroksessa sijaitsee kaikkien tornin asukkaiden käytössä oleva klubikerros, josta löytyvät juhla- ja saunatilat sekä terassialue. Pihakansitasolla, viidennessä kerroksessa on lisää yhteistiloja vapaa-aikaan ja erilaisiin arjen askareisiin, kuten piha-alue, kolme saunaosastoa, kuntoilutila ja talopesula.

Asukkailla on mahdollisuus vuokrata pysäköintioikeus erillisestä pysäköintiyhtiöstä.

Yhtiö valmistuu vuokratontille. Tämän asunnon osalta tonttiosuuden lunastushinta on 41 810,00 euroa (tontinvuokravastike 190,24 euroa/kk).

Kohteen tiedot >

HUONEISTO
Osakkeet: 36781-37150
Hallintamuoto: Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku: 2h+kt+kph+viherh. (yj:n mukaan 2h+kt+viherhuone)
Kerros: 12/35
Asuintilojen pinta-ala: 37 m²
Pinta-alanperuste: Yhtiöjärjestyksen mukainen
Lisätietoja pinta-alasta: Huoneiston pinta-ala on yhtiöjärjestyksen ja myyjän ilmoituksen mukaan 37.0 m².
Näkymät: Asunto sijaitsee Majakan eteläpuolella tarjoten upeat ja avarat merinäkymät.
Keittiö: Keittiön yläkaapit ovat Novartin AlaCarte -keittiön mattavalkoisia sileitä mdf-ovia, alakaappien sävy on lämmin harmaa. Työtaso sekä välitila ovat 20 mm valkoista kvartsikomposiittia. Keittiön varustukseen kuuluu AEG:n integroitu jääkaappi pakastinlokerolla, AEG:n 45 cm leveä integroitu astianpesukone, AEG:n kalusteuuni uunimikroyhdistelmällä, AEG:n induktioliesi sekä liesikupu (Falmec VirgolaPlus). Suunnitelma löytyy välittäjältä.
Pesutilat: Kylpyhuoneessa on pesukoneliitäntä, allas, Dansani Mido -allaskaappi kahdella laatikolla, Dansani Multo -peili ylävalolla, Dansani Mido -korkea kaappi sekä Gustavsbergin Nautic wc-istuin. Seinät ovat Laattapisteen mattavalkoista laattaa ja lattia mattaharmaata laattaa. Suunnitelma löytyy välittäjältä. Kylpyhuoneessa on vesikiertoinen lattialämmitys.
Sauna: Taloyhtiössä on yhteensä viisi saunaosastoa, jotka sijaitsevat rakennuksen 5. ja 33. kerroksessa.
Muut tilat: Asunnossa on parvekkeen sijaan lämmin, siirrettävin lasiseinin varustettu kolmen neliömetrin kokoinen viherhuone. Viherhuone rajautuu ulkoseinälinjaan ikkunoilla ja avattavilla lasiulko-ovilla. Lattia laatoitetaan keraamisilla laatoilla.
Pintamateriaalit: Seinämateriaalit: Asunnon seinäpinnat ovat valkoisella maalatut, tehosteseinän väri hiekka. Lattiamateriaalit: Asunnossa on lattiamateriaalina öljytty Karelian tammiparketti (Tammi Shadow Grey 3S).
Säilytystilat: Asunnossa on vaatehuone, jossa Elfa Classic -säilytysjärjestelmä. Asuntoon kuuluu lisäksi irtaimistokomero yhtiön irtaimistovarastossa.
Muuta kauppaan kuuluvaa: Kiinteistön ulko-ovien ja huoneistojen välille asennetaan kuvalliset ovipuhelinlaitteistot. Asuinhuoneistoihin suunnitellaan ja hankitaan verkkovirtaan liitetyt ja paristovarmennetut palovaroittimet.
Kunto: Uusi

KIINTEISTÖ- JA YHTIÖTIEDOT
Yhtiön nimi: Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka
Tontti: Vuokrattu, 920 m², vuokranantaja LähiTapiola Tontit I Ky. Vuokra-aika 30.05.2066 asti. 
Käyttöönottovuosi: 2019
Rakennusvaihe: Rakenteilla
Rakennusmateriaali: Elementti, betoni.
Huoneistot yhtiössä: Asuinhuoneistot 282 kpl (17.699 m²)
Lämmitysjärjestelmä: Kaukolämpö
Energiatodistus: Kyllä.
Energialuokka: C. Todistuksen laatimispäivä 16.12.2016
Lisätietoja autonsäilytyspaikoista: REDIn pysäköinnin operoinnista vastaa Q-Park Finland Oy. Asukkailla on mahdollisuus vuokrata  pysäköintioikeus Kalliopysäköinnissä ja tehdä sopimus Q-Parkin kanssa.Tästä kiinnostuneita pyydetään olemaan yhteydessä Q-Parkiin p. 020 781 2400 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Rajoitukset: Yhtiöllä ei ole lunastusoikeutta. Osakkailla ei ole lunastusoikeutta.
Isännöitsijä: Isännöitsijän tiedot tarkentuvat myöhäisemmässä vaiheessa.
Kiinteistönhoito: Kiinteistönhoidosta vastaa huoltoyhtiö. Yhtiö valitsee huoltoyhtiön lähempänä valmistumista.
Yhtiön tilat ja varustelu: Yhtiön rakennuksessa 5. ja 33. kerrokset ja niihin sisältyvät tilat:
5.kerros: aulatila, jätehuone, ulkoiluvälinevarastot, pyöränhuoltotila, lastenvaunu-ja apuvälinevarastot, talovarasto, klubitila, kiinteistöpesula, kuivaushuoneet, kaksi kuntoilutilaa ja kolme saunaosastoa. 33.kerros: klubi-/juhlatila, klubi-/kokoustila, kaksi saunaosastoa ja kattoterassi.

Asuinhuoneistojen irtaimistovarastot sijaitsevat kauppakeskuksen omistamassa rakennuksen osassa, kerroksissa K2 ja K3. Yhtiössä on lisäksi aulapalvelu asukkaita varten. Taloyhtiössä on yhteensä kolme hissiä. 

MUITA TIETOJA
Liikenneyhteydet: Erinomaiset yhteydet, metro ja linja-auto.Toimivat yhteydet pääväylille.
Kaavoitus: REDIn Majakassa on vahvistettu asemakaava. Vireillä on REDIn toimisto - ja hotellitornia koskeva asemakaavamuutos. Lisätietoja ympäristöstä ja kaavoituksestasaa Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirastosta, p. 09 310 1673 tai rakennusvalvontavirastosta, p. 09 310 2611.
Lisätietoja: Asunto valmistuu aikaisintaan 1.4.2019 ja viimeistään 30.5.2019. Ostajalle lähetetään kirjallinen ilmoitus asunnon valmistumispäivästä viimeistään kuukautta ennen sen valmistumista.

ASUMISKUSTANNUKSET
Hoitovastike: 192,40 €/kk (5,20 €/m²)
Rahoitusvastike: 370,96 €/kk (10,03 €/m²)
Yhtiövastike yhteensä: 563,36 €/kk
Vesi: 20,00 €/kk henkilöluvun mukaan
Sauna: 20,00 €/kk
Lisätietoja maksuista: Pääomavastike, joka sisältää lyhennyksen lisäksi koron osuuden on 1,851 euroa/osake/kk. Pääomavastikkeen peruste on jyvitetty vastikeluku 439. Näin ollen huoneiston pääomavastike sisältäen lyhennyksen ja koron on 812,59 euroa/kk. Yhtiön valmistumisen jälkeen noin kolme vuotta on pääomavastikkeen lyhennyksen osalta maksuvapaata, jolloin pankille maksetaan vain korkoja. Lyhennyksen maksuvapaa on yhteensä max. viisi vuotta (rakennusaika + kolme seuraavaa vuotta). Pääomavastikkeen koron osuus on 0,845 euroa/osake/kk. Tontinvuokravastike on 190,24 euroa/kk. Tonttiosuuden lunastushinta on 41 810 euroa. Hoito-, tontinvuokra- ja pääomavastike (korko + lyhennys) on yhteensä 1 195,23 euroa/kk. Ilmoitetut summat ovat arvioita.

Vesimaksuennakko on 20 euroa/hlö/kk. Tasauslaskutus huoneistokohtaisen mittauksen mukaan.

Saunavuoro (5. kerroksen sauna) kerran viikossa 20 euroa/kk. Saunavuoro kerran kahdessa viikossa 10 euroa/kk.

HINTA
Myyntihinta: 178.250,00 € (4.817,57 €/m²)

Velkaosuus: 109.750,00 € (2.966,22 €/m²)
Velaton hinta: 288.000,00 € (7.783,78 €/m²)
Maksutapa: Käteinen
Lainan pois maksaminen ja lyhentäminen: 
Valmistumisvaiheessa: Ostajalla on mahdollisuus maksaa huoneistoon kohdistuva lainaosuus pois kokonaan 100% tai lyhentää osuuttaan 10% erissä lainan määrästä. Suoritusten eräpäivä on myyjän ilmoittamaa muuttopäivää aikaisempi, jotta varat ovat yhtiön tilillä kun lainan lyhennys tapahtuu.
Hallinnonluovutuskokouksen yhteydessä: Pankki antaa mahdollisuuden lyhentää lainaa kuluitta hallinnonluovutuskokouksen yhteydessä. Tällöin kuitenkin isännöitsijäntoimisto veloittaa omat kulunsa lainanlyhennyksestä.
Hallinnonluovutuskokouksen jälkeen: Yhtiön asumisaikainen hallitus päättää maksuerien suuruuden ja ajankohdan. Pankki antaa mahdollisuuden lyhentää lainaa kuluitta koron tarkistuspäivinä. Isännöitsijäntoimisto veloittaa omat kulunsa lainanlyhennyksen hoitamisesta.