KALASATAMA • KALASATAMANKATU 9 A • HELSINKI

42,5 m2 • 2h+kt+kph+viherh.
Energialuokka G2013

Mh. 233.000 € Vh. 359.000 €

Tule tutustumaan kohteeseen toimistollemme
Hilla +358 45 646 0760VARATTU

Upea ja uniikki pikkukoti huippupaikalta Kalasatamasta

Tämä todella valoisa 42,5 neliön tehokaksio valmistuu Kalasatamaan Asunto Oy Helsingin REDIn Majakan 22. kerrokseen keväällä 2019. Sijainti meren lähellä, keskellä kantakaupunkia, tarjoaa asumiseen uusia ulottuvuuksia. Huoneisto sijaitsee Majakan länsipuolella.

Huoneiston sisustustyyliksi on valittu puhdaslinjainen Scandinavian. Ilmettä hallitsee kaunis, valkomattalakattu tammiparketti. Raikas ilme jatkuu seinissä, joissa perusvärinä on valkoinen ja tehostevärinä vaalean harmaa. Selkeys toistuu myös mattapintaisissa keittiön kaapeissa, jossa yläkaappien ovet ovat valkoisiksi maalattuja, ja alakaapit puolestaan valkaistua tammiviilua. Välitila sekä työtaso ovat valkoista kvartsikomposiittia. Kylpyhuoneeseen on valittu puhtaan valkoisen ja beigen yhdistelmä.

134 metrin korkeuteen ja 35. kerrokseen nouseva Majakka on valmistuessaan Suomen korkein asuinrakennus ja ensimmäinen REDIn alueen kahdeksasta tornista. Alueelle on suunniteltu kuutta asuintornia, hotellitorni ja toimistotorni. Tornit reunustavat yleistä puistoaluetta. Kalasataman metroasema sijaitsee kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Majakan asuinkerroksista pääsee kauppakeskukseen kätevästi hissillä.

Majakan asunnot on suunniteltu niin, että tornitalon kaikki arvokkaat neliöt ovat tehokkaassa käytössä. Asuntojen tyylin on suunnitellut sisustusarkkitehti Hanna Airas. Asuntojen huonekorkeus on tavanomaista korkeampi ja se on hyödynnetty tehokkaasti säilytystiloja suunniteltaessa. Asunnoissa on parvekkeen sijasta lämmin, laatoitettu ja siirrettävin lasiseinin varustettu viherhuone, jota voi käyttää terassina, ruokailutilana tai vaikkapa olohuoneen jatkona. Tämän huoneiston viherhuone on 3,5 m2 kokoinen.

Majakassa on monipuoliset yhteistilat: Majakan 33. kerroksessa sijaitsee kaikkien tornin asukkaiden käytössä oleva klubikerros, josta löytyvät juhla- ja saunatilat sekä terassialue. Pihakansitasolla, viidennessä kerroksessa on lisää yhteistiloja vapaa-aikaan ja erilaisiin arjen askareisiin, kuten piha-alue, kolme saunaosastoa, kuntoilutila ja talopesula.

Asukkailla on mahdollisuus vuokrata pysäköintioikeus erillisestä pysäköintiyhtiöstä.

Yhtiö valmistuu vuokratontille. Tämän huoneiston osalta tonttiosuuden lunastushinta on 48 025,00 euroa (tontinvuokravastike 218,52 euroa/kk).

Kohteen tiedot >

HUONEISTO
Osakkeet: 97771-98195
Hallintamuoto: Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku: 2h+kt+kph+viherh. (yj:n mukaan 2h+kt+viherhuone)
Kerros/kerroksia: 22/35
Asuintilojen pinta-ala: 42,5 m²
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen
Keittiö: Keittiön yläkaappien ovet ovat Novartin A la Carte -keittiön mattavalkoisia sileitä mdf-ovia, alakaappien ovet valkaistua tammiviilua. Työtaso sekä välitila ovat 20 mm valkoista kvartsikomposiittia. Lattia on Karelian valkomattalakattua tammiparkettia. Keittiön varustukseen kuuluu AEG:n integroidut kodinkoneet: jääkaappipakastin, 45 cm leveä astianpesukone, kalusteuuni, induktiotaso ja mikroaaltouuni sekä seinämallin liesikupu (Falmec Virgola Plus). Suunnitelma löytyy välittäjältä.
Pesutilat: Kylpyhuoneessa on pesukoneliitäntä, allas, Dansani Mido -allaskaappi kahdella laatikolla, Dansani Multo -peili ylävalolla, Dansani Mido -korkeakaappi sekä Laufen Pro-n wc-istuin. Hanat ovat saksalaisen Hansgrohen mallistosta. Seinät Laattapisteen valkoista, kiiltävää laattaa ja lattia beigensävyistä laattaa. Suunnitelma löytyy välittäjältä. Kylpyhuoneessa on vesikiertoinen lattialämmitys.
Sauna: Taloyhtiössä on yhteensä 5 saunaosastoa, jotka sijaitsevat rakennuksen 5. ja 33. kerroksessa.
Olohuone: Olohuoneen seinät ovat valkoisella maalatut, tehosteseinän sävy on vaalean harmaa. Lattia on Karelian valkomattalakattua tammiparkettia.
Makuuhuone: Makuuhuoneen seinät ovat valkoisella maalatut, tehosteseinän sävy on vaalean harmaa. Lattia on Karelian valkomattalakattua tammiparkettia. Makuuhuoneessa on liukuovikaapisto, jossa mattavalkoinen lasiliukuovi alumiinikehyksellä.
Muut tilat: Huoneistossa on parvekkeen sijaan lämmin, siirrettävin lasiseinin varustettu 3,5 neliömetrin kokoinen viherhuone. Viherhuone rajautuu ulkoseinälinjaan ikkunoilla ja avattavilla lasiulko-ovilla. Lattia laatoitetaan keraamisilla laatoilla.
Pintamateriaalit: Seinämateriaalit: Huoneiston seinäpinnat ovat valkoisella maalatut, tehosteseinien sävy on vaalean harmaa. Lattiamateriaalit: Huoneistossa on lattiamateriaalina Karelian valkomattalakattu tammiparketti (Tammi Natur Vanilla Matt 2S).
Säilytystilat: Eteisessä ja makuuhuoneessa on liukuovikaapistot. Huoneistoon kuuluu lisäksi irtaimistokomero yhtiön irtaimistovarastossa.
Muuta kauppaan kuuluvaa: Kiinteistön ulko-ovien ja huoneistojen välille asennetaan kuvalliset ovipuhelinlaitteistot. Asuinhuoneistoihin suunnitellaan ja hankitaan verkkovirtaan liitetyt ja paristovarmennetut palovaroittimet.
Kunto: Uusi
KIINTEISTÖ- JA YHTIÖTIEDOT
Yhtiön nimi: Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka
Tontti: Vuokrattu, 920 m², vuokranantaja LähiTapiola Tontit I Ky. Vuokra-aika 30.05.2066 asti.
Käyttöönottovuosi: 2019
Rakennusvaihe: Rakenteilla
Rakennusmateriaali: Elementti, betoni.
Huoneistot yhtiössä: Asuinhuoneistot 282 kpl, (17 699 m²)
Lämmitysjärjestelmä: Kaukolämpö
Energiatodistus: Kyllä. Energialuokka C2013. Todistuksen laatimispäivä 16.12.2016
Lisätietoja autonsäilytyspaikoista: REDIn pysäköinnin operoinnista vastaa Q-Park Finland Oy. Asukkailla on mahdollisuus vuokrata pysäköintioikeus Kalliopysäköinnissä ja tehdä sopimus Q-Parkin kanssa. Tästä kiinnostuneita pyydetään olemaan yhteydessä Q-Parkiin p. 020 781 2400 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Rajoitukset: Yhtiöllä ei ole lunastusoikeutta. Osakkailla ei ole lunastusoikeutta.
Isännöitsijä: Isännöitsijän tiedot tarkentuvat myöhäisemmässä vaiheessa.
Kiinteistön hoito: Kiinteistön hoidosta vastaa huoltoyhtiö. Yhtiö valitsee huoltoyhtiön lähempänä valmistumista.
Yhtiön tilat ja varustelu: Yhtiön rakennuksessa 5. ja 33. kerrokset ja niihin sisältyvät tilat: 5. kerros: aulatila, jätehuone, ulkoiluvälinevarastot, pyöränhuoltotila, lastenvaunu -ja apuvälinevarastot, talovarasto, klubitila, kiinteistöpesula, kuivaushuoneet, kaksi kuntoilutilaa ja kolme saunaosastoa. 33. kerros: klubi-/juhlatila, klubi-/kokoustila, kaksi saunaosastoa ja kattoterassi.Asuinhuoneistojen irtaimistovarastot sijaitsevat kauppakeskuksen omistamassa rakennuksen osassa, kerroksissa K2 ja K3. Yhtiössä on lisäksi aulapalvelu asukkaita varten. Taloyhtiössä on kolme hissiä.

MUITA TIETOJA
Liikenneyhteydet: Erinomaiset yhteydet, metro ja linja-auto. Toimivat yhteydet pääväylille.
Kaavoitus: REDIn Majakassa on vahvistettu asemakaava. Vireillä on REDIn toimisto- ja hotellitornia koskeva asemakaavamuutos. Lisätietoja ympäristöstä ja kaavoituksesta saa Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirastosta,  p. 09 310 1673 tai rakennusvalvontavirastosta, p. 09 310 2611.
Lisätietoja: Huoneisto valmistuu aikaisintaan 1.4.2019 ja viimeistään 30.5.2019. Osakkaalle lähetetään kirjallinen ilmoitus huoneiston valmistumispäivästä viimeistään kuukautta ennen sen valmistumista.

ASUMISKUSTANNUKSET
Hoitovastike: 221,00 €/kk (5,20 €/m²)
Rahoitusvastike: 425,88 €/kk (10,02 €/m²)
Yhtiövastike yhteensä: 646,88 €/kk (15,22 €/m²)
Vesi: 20,00 €/kk henkilöluvun mukaan
Sauna: 20,00 €/kk
Muut maksut/lisätietoa maksuista: Pääomavastike, joka sisältää lyhennyksen lisäksi koron osuuden on 1,851 euroa/osake/kk. Pääomavastikkeen peruste on jyvitetty vastikeluku 504. Näin ollen huoneiston pääomavastike sisältäen lyhennyksen ja koron on 932,90 euroa/kk. Yhtiön valmistumisen jälkeen noin kolme vuotta on pääomavastikkeen lyhennyksen osalta maksuvapaata, jolloin pankille maksetaan vain korkoja. Lyhennyksen maksuvapaa on yhteensä max. viisi vuotta (rakennusaika + kolme seuraavaa vuotta). Pääomavastikkeen koron osuus on 0,845 euroa/osake/kk.
Tontinvuokravastike on 218,52 euroa/kk. Tonttiosuuden lunastushinta on 48.025,00 euroa. Hoito-, tontinvuokra- ja pääomavastike (korko + lyhennys) on yhteensä 1.372,43 euroa/kk. Ilmoitetut summat ovat arvioita. Vesimaksuennakko on 20,00 euroa/hlö/kk. Tasauslaskutus huoneistokohtaisen mittauksen mukaan. Saunavuoro (5. kerroksen sauna) kerran viikossa 20,00 euroa/kk. Saunavuoro kerran kahdessa viikossa 10,00 euroa/kk.
Lainan poismaksaminen ja lyhentäminen: Valmistumisvaiheessa: Ostajalla on mahdollisuus maksaa huoneistoon kohdistuva lainaosuus pois kokonaan 100 % tai lyhentää osuuttaan 10 % erissä lainan määrästä. Suoritusten eräpäivä on myyjän ilmoittamaa muuttopäivää aikaisempi, jotta varat ovat yhtiön tilillä, kun lainanlyhennys tapahtuu. Hallinnonluovutuskokouksen yhteydessä: Pankki antaa mahdollisuuden lyhentää lainaa kuluitta hallinnon luovutuskokouksen yhteydessä. Tällöin kuitenkin isännöitsijäntoimisto veloittaa omat kulunsa lainanlyhennyksestä. Hallinnonluovutuskokouksen jälkeen: Yhtiön asumisaikainen hallitus päättää maksuerien suuruuden ja ajankohdan. Pankki antaa mahdollisuuden lyhentää lainaa kuluitta korontarkistuspäivinä. Isännöitsijäntoimisto veloittaa omat kulunsa lainanlyhennyksen hoitamisesta.

HINTA
Myyntihinta: 233.000,00 € (5.482,35 €/m²)
Velkaosuus: 126.000,00 € (2.964,71 €/m²)
Velaton hinta: 359.000,00 € (8.447,06 €/m²)
Maksutapa: Käteinen