EIRA • SPERANSKINTIE 3 E • HELSINKI

102,5 m2 • 3-4h+k+rt+vh+khh+kph(x2)+s

Mh. 884.469,63 € • Vh. 895.000 €


Hilla +358 45 646 0760 tai Mikko +358 40 555 8968


OSTOTARJOUS HYVÄKSYTTY

Korkealuokkainen loft-asunto puistojen syleilyssä vanhassa Eirassa

Yksi Eiran tunnelmallisimmista kodeista sijaitsee alkujaan vuonna 1905 Georg Wasastjernan ja K. V. Polónin suunnitelmien pohjalta toteutetussa rakennuksessa, jonka Poseidon Helsinki Oy:n arkkitehtitiimi muunsi virheettömällä suunnittelutyöllä ainutlaatuiseksi kodiksi. Kun astut sisään, koet uskomattoman tilan tunnun. Uniikilla arkkitehtuurilla on saavutettu ainutlaatuinen miljöö, joka koostuu harmonisista yksityiskohdista, materiaalien sopusoinnusta ja asunnon erinomaisesta toimivuudesta. Sisään tullessa vasemmalla on lattialta nouseva vaikuttava ikkuna - tässä tilassa katto ulottuu korkeuksiin. Avarassa olohuoneessa tilan tuntu on suorastaan pysäyttävä. Avoimessa tilassa on runsaasti mahdollisuuksia elämän eri tilanteisiin, niin tasokkaaseen arkielämään kuin juhlahetkiin. Puusepän mittatilaustyönä valmistama avokeittiö sulautuu tyylikkäänä osana tähän kokonaisuuteen.

Rauhallisen päämakuuhuoneen yhteydessä on elämää helpottamassa tilava walk-in-closet, joka on luonteva osa aikuisten elämää asunnon länsipäädyssä. Pienempi makuuhuone toimii loistavasti niin asumiseen kuin työskentelyyn. Lisäksi asuntoon on mahdollista rakentaa kolmas makuuhuone, tästä voit kysyä välittäjältä. Makuuhuoneiden vieressä on kodinhoitohuone, joten vihdoin voit pitää pyykit ja vaatehuollon sekä siivoustoiminnot erillisessä tilassa. Lisäksi makuuhuoneita vastapäätä on erillinen kylpyhuone, joka on luonteva osa sujuvaa arkea niin perheelle kuin pariskunnallekin. Asunnon kruunaa ylellinen saunaosasto, mistä löytyvät saunan lisäksi suihku, wc ja arvokuutta hohkuva marmorinen kahdella käsienpesualtaalla varustettu taso. Märkätiloissa valaistuksessa on tunnelmalliset vaihtoehdot epäsuorasta valosta kirkkaampaan. Tämä tunnelma on koettava itse.

Tämä hissittömän sisäpiharakennuksen ylimmän kolmannen kerroksen huoneisto on valmistunut vuonna 2014, kun tämä apteekkarien vanha kivennäisvesitehdas saneerattiin taloteknisesti uudelleen, rakenteista alkaen. Näin ollen voit asua tässä kodissa huoletta ilman ajatuksia suurista korjaus- ja huoltotöistä. Tämän kodin ovelta avautuvat Helsingin upeimmat puistot, arvostetuimmat merenrannat ja niiden ihastuttavat palvelut. Sijainti ja osoite ovat vailla vertaa teille jotka haluatte asumiselta vain parasta. Tämä huoneisto kertoo tunnelmallaan ainutlaatuista historiallista tarinaa - nyt te voitte olla osa sitä!

Huoneiston 3D-tilaesittelyyn pääset tutustumaan TÄSTÄ

Kohteen tiedot >

HUONEISTO
Osakkeet:
135-138
Hallintamuoto:
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku: 3-4h+k+vh+khh+kph(2)+s (yj:n mukaan 3h+k+s)
Kerros/Kerroksia: 3/3
Asuintilojen pinta-ala: 102,5 m²
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen ja isännöitsijäntodistuksen mukainen
Lisätietoja pinta-alasta: Huoneiston pinta-ala on yhtiöjärjestyksen, isännöitsijäntodistuksen ja myyjän ilmoituksen mukaan 102.5 m². Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Keittiö: Keittiön varustukseen kuuluu Mielen jääkaappi/pakastin, integroitu uuni, induktioliesi sekä lisäksi liesituuletin. Lattia on lautaa (lattiamateriaali Parla 3X), seinät maalattu ja osin tiiltä. Keittiössä on kattoikkuna.
Pesutilat: Asunnossa on kaksi kylpyhuonetta. Toinen kylpyhuone on tilava ja varustukseen kuuluu seinämallin wc-istuin, suihku, iso allaskaappi, bidee-suihku ja peili. Pienemmässä kylpyhuoneessa on seinämallin wc-istuin, allaskaappi, peili, suihku ja suihkuseinä. Molemmissa kylpyhuoneissa on marmoritasot. Kylpyhuoneiden seinät ovat kaakelia ja lattia laattaa.
Kodinhoitohuone: Kodinhoitohuoneen varustuksena on pesukone, pesukoneliitäntä, pesuallas, pöytätaso ja lattiakaivo.  Seinät ovat kaakelia ja lattia laattaa.
Sauna: Oma sauna sähkökiukaalla. Seinissä on käytetty haapapuuta ja kaakelia. Lattia on laattaa.
Makuuhuoneet: Asunnossa on kaksi makuuhuonetta. Huoneissa on liukuovet. Huoneiden lattiat ovat lautaa (lattiamateriaali Parla 3X), seinät maalattu ja osin tiiltä.
Olohuone: Lattia on lautaa (lattiamateriaali Parla 3X), seinät maalattu ja osin tiiltä.
Muut tilat: Eteinen: Eteisen lattia on laattaa, seinät maalattu ja osin tiiltä.
Säilytystilat: Huoneistossa on vaatehuone. Lisäksi huoneistokohtainen säilytyskomero.
Kunto: Hyvä. Huoneisto on valmistunut vuonna 2014.
Viat ja vahingot: Huoneistossa on ollut kosteusvahinko syksyllä 2017. Katon maalauksen yhteydessä havaittiin kattovuoto eteisessä. Tehdyt korjaukset ja toimenpiteet: Katolla torniosan pellityksen korjaus ja vuotoalueen saumojen massaus. Sisätiloissa alakaton purku, kostuneiden eristeiden vaihto ja uusiminen. Alakaton levytyksen uusiminen.


KIINTEISTÖ- JA YHTIÖTIEDOT
Yhtiön nimi:
Bostadsaktiebolaget Melior
Tontti: Oma, 1 334 m²
Käyttöönottovuosi: 1904. Piharakennus muutettiin asuinhuoneistoiksi vuonna 2013.
Rakennusmateriaali: Tiili
Kattotiedot: Harjakatto peltikatteella
Yhtiön omistamat huoneistot: Liikehuoneistot 1 kpl (76 m²)
Huoneistot yhtiössä: Asuinhuoneistot 36 kpl (3 653 m²), liikehuoneistot 1 kpl (76 m²)
Lämmitysjärjestelmä: Kaukolämpö
Energiatodistus: Kyllä. Energialuokka D2007. Todistuksen laatimispäivä 30.10.2008
Tehdyt korjaukset: Huoneiston A6 parveke vauriokorjattu ja huonokuntoiset ikkunat uusittu -17-18, vesikaton maalaus ja sisäpihan puolelle uusittu lumiesteet sekä asennettu hormihatut, jätekatos rakennettu -17, osa ullakkohuoneistojen ikkunoista uusittu, ilmanvaihtokanavien puhdistus, lukituksen uusinta Abloy Sento -malliin -16, julkisivujen paikkarappauskorjaukset, datakaapeli-/antenniverkon uusiminen osittain -15, lämmönjakolaitteiden uusiminen päätalossa (ei ullakkohuoneistojen laitteet), vesiliittymän uusiminen -14, käyttövesiputkien saneeraus, sähkö- ja tietoliikennejärjestelmän osittainen uusiminen, kaasuliittymän uusiminen, piharakennuksen muuttaminen asuinhuoneistoiksi -13, piharakennuksen myynti, purku asuinhuoneistoksi rakentamista varten -12, viemärisaneeraus -11-12, kadunpuolen ikkunoiden uusiminen -10, lämpöjohto-, käyttövesi- ja viemäriverkoston kuntotutkimus, lukoston muutos, ulko-ovien uusiminen (A- ja F- porras ja kulmaliiketilan 2 ulko-ovea), yhtiön kulmaliiketilan kunnostus -05, ullakkohuoneistojen rakentaminen, A- ja C-portaan hissien korjaukset (nosto ylimpiin kerroksiin), B- ja D-portaiden hissien rakentaminen -03-04, ulko-ovien kunnostuksia, sähkölukot ja pihaportti -02, katujulkisivujen perusteellinen kunnostus -01-02, lämmitysverkoston perussäätö ja termostaatit, A-portaan yksityishissi, A- ja D-portaiden entisöinti -94, pihan ja parvekkeiden ovet--90, kiertovesipumput ja säätölaitteet, lämmönsiirtimet -88, pihan puoleiset ikkunat ja sähkönousut -87. Tarkempi selvitys yhtiön remonteista saatavissa välittäjältä.
Rajoitukset: Yhtiöllä ei ole lunastusoikeutta. E-ryhmän osakkailla on 14 päivän lunastusoikeus E-ryhmän (sisäpiharakennus) osakkeisiin.
Kuntoarvio: Kuntoarvio on tehty vuonna 1996.
Suunnitellut korjaukset: 2018-2022: Sisäpihan käytäväikkunoiden saneeraus, huoneistoikkunoita tarkastetaan ja tehdään tarvittavia huoltokorjaustoimenpiteitä, A-, B- ja D-portaiden kadun puolen ulko-ovien kunnostus, viemäreiden huuhtelu/kuvaus, kellaritilojen ja A- ja B-portaiden porrashuoneiden kunnostus. Tarkempi selvitys yhtiön remonttisuunnitelmasta saatavissa välittäjältä.
Kiinnitykset ja lainat: Isännöitsijäntodistuksen mukaisena päivämääränä 3.4.2018: lainat: 878.749,31 €, kiinnitykset: 1.334.550 €
Isännöitsijä: Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy / Joni Pasi, p. 050 5898 039 / 09 6122 600, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Ratakatu 1 b A 7, 00120 Helsinki
Kiinteistönhoito: Helsingin Kiinteistötekniikka Oy
Yhtiön tilat ja varustelu: Kellarikomero


MUITA TIETOJA
Kaavoitus:
Asemakaava. Helsingin kaupunki, p. 09 310 1691
Vapautuu: Sopimuksen mukaan.
Hissi: Piharakennuksessa, jossa tämä huoneisto sijaitsee, ei ole hissiä.


ASUMISKUSTANNUKSET
Hoitovastike:
512,50 €/kk (5,00 €/m²)
Rahoitusvastike: 51,25 €/kk (0,50 €/m²)
Yhtiövastike yhteensä: 563,75 €/kk (5,50 €/m²)
Vesi: 22,00 €/kk henkilöluvun mukaan
Muut maksut/lisätietoa maksuista: Tietoliikennemaksu on 4,90 euroa/huoneisto/kk. Kaapeli-tv:n ja huoneistokohtaisen laajakaistan operaattorina toimii Elisa. Hallitukselle myönnettiin valtuus periä enintään kahden kuukauden hoitovastiketta vastaava ylimääräinen vastike taloudellisen tilanteen niin vaatiessa.


HINTA
Myyntihinta:
884.469,63 € (8.628,97 €/m²)
Velkaosuus: 10.530,37 € (102,74 €/m²)
Velaton hinta: 895.000,00 € (8.731,71 €/m²)
Maksutapa: Käteinen