ETU-TÖÖLÖ •  MECHELININKATU 23 B • HELSINKI

88,2 m2 • 3h+halli+k+kph
Energialuokka F2013

Mh. 649.000 € Vh. 649.000 €

Sovi oma yksityisesittelysi
Mikko +358 40 555 8968 tai mikkoTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Korkealuokkainen perheasunto Töölön puistojen ja rantojen lähellä

Joskus sydän pysähtyy, kun rakastut, niin käy myös tämän upean kodin kohdalla. Vuonna 1928 rakennetussa kauniissa talossa sijaitsee tämä vuonna 2017 saneerattu modernin pohjaratkaisun omaava huoneisto. Tarkkaan harkitulla suunnittelulla on saavutettu ainutlaatuinen miljöö, joka koostuu harmonisista yksityiskohdista, materiaalien sopusoinnusta ja asunnon erinomaisesta toimivuudesta. Heti sisään tullessa huomaat, miten harmoninen kokonaisuus rakentuu yhdistettynä lempeään sävymaailmaan ja yksityiskohtaiseen toteutukseen. Astuessasi tähän kotiin, vaikutut eteisestä, jossa on vähintäänkin riittävästi tilaa vieraiden vastaanottamiseen ja vaatesäilytykseen. Makuuhuoneet sijoittuvat luontevasti sisäpihan puolelle, antaen tilaa ja toimivuutta asunnon muille runsaille elämisen tiloille, jotka sijoittuvat harkitusti huoneiston länsipuolelle. Vaaleasävyisessä ajattomassa keittiössä on lisäksi tilaa aamiaispöydälle, josta voit katsella rauhallisesti korttelipihalle. Tämä tunnelma ja avaruus vie mennessään.

Huoneiston materiaalivalinnat ja toteutus ovat ensiluokkaista käsityön taidonnäytettä. Vain harvoin osuu kohdalle koti, minkä yhtenäisyys on viety näin tarkasti loppuun. Upea kunnostettu tammiparketti ja tarkkaan mietityt sävyt luovan kotoisan ja rauhallisen tunnelman. Jo ensimmäisestä hetkestä tässä kodissa voit aistia kuinka nautit tästä tunnelmasta, jonne kaupungin äänet eivät kuulu, vaikka sijainti on erinomaisen keskeinen. 

Itse taloyhtiö on Mechelininkadun arvostetuimpia taloja. Pieteetillä päivitetyssä kauniissa talossa ei ole tarvetta suurille remonteille, kun suuri osa toimenpiteistä on tehty lähivuosina ja yhtiö on erinomaisesti hoidettu. Tämä kertoo taloyhtiön aktiivisesta ja kunnioittavasta halusta pitää yhtiö viihtyisänä ja arvonsa mukaisena.  Asunto-osakeyhtiö Mechelininkatu 23:llä on huomattava varallisuus omistamiensa tilojen kautta, sekä niistä on vuosittain merkittävät vuokratulot. Vastike on täten hyvin maltillinen, vain 2,90 €/m2. Näin ollen voit nyt turvallisesti toteuttaa asumisen unelmasi vauraasta arvonsa säilyttävästä yhtiöstä.

Tämän kodin ovelta avautuu Helsingin vehreys: Hesperian puisto, Väinämöisen puisto ja Hietaniemi ovat kuin keidas keskellä kaupunkia, aivan tämän kodin vierellä. Kuitenkin läheltä löytyvät niin kaupat kuin laadukkaat ravintolatkin. Sijainti ja koti vailla vertaa teille, jotka haluatte nauttia elämästä. Tämä huoneisto kertoo tunnelmallaan ainutlaatuista tarinaa - nyt te voitte olla osa sitä!

Kohteen tiedot >

HUONEISTO
Osakkeet:
2280-2360
Hallintamuoto: Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku: 3h+halli+k+kph (yj:n mukaan 3h+k)
Kerros/Kerroksia: 2/7
Asuintilojen pinta-ala: 88,2 m²
Lisätietoja pinta-alasta: Huoneiston pinta-ala on yhtiöjärjestyksen, isännöitsijäntodistuksen ja myyjän ilmoituksen mukaan 88.2 m². Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Keittiö: Vaaleasävyinen keittiö on remontoitu vuonna 2015. Keittiön varustukseen kuuluu Siemensin integroidut kodinkoneet: jääkaappi-pakastin, astianpesukone, induktioliesitaso, kalusteuuni ja mikroaaltouuni, sekä lisäksi liesituuletin. Työtaso on osin rosteria, osin tammea, välitilassa valkoinen laatta. Upotettu komero x2. Lattia on valkeaa tammiparkettia, seinät valkoiseksi maalatut. Näkymät sisäpihalle.
Pesutilat: Kylpyhuone on remontoitu putkiremontin yhteydessä vuonna 2008. Kylpyhuoneen varustukseen kuuluu kääntyvä lasiseinä x2, pyyhekuivain, lattialämmitys (säädettävissä termostaatilla), upotettu komero, peili, kattovalaisin, seinävalaisin, pyyhekoukku, wc-istuin ja wc-paperiteline. Lattia on harmaata laattaa, seinät valkoista laattaa. Kylpyhuoneesta on käynti makuuhuoneeseen ja pikkueteiseen.
Makuuhuoneet: Lukumäärä: 2. Päämakuuhuoneen lattia on valkolakattua, öljyttyä tammiparkettia, seinät valkoiseksi maalatut. Valkoiset kaapistot, upotettu komero. Puusepältä tilatut puiset pariovet. Huonekorkeus vajaa kolme metriä. Näkymät sisäpihalle. Makuuhuoneesta on käynti kylpyhuoneeseen. Pikkumakuuhuoneen lattia on valkeaa tammiparkettia, seinät osin valkoiseksi, osin vanhan roosan sävyllä maalatut. Upotettu komero. Näkymät sisäpihalle.
Olohuone: Olohuoneen lattia on valkolakattua, öljyttyä tammiparkettia, seinät valkoiseksi maalatut. Upotettu komero. Huonekorkeus vajaa kolme metriä. Näkymät Mechelininkadulle.
Muut tilat: Eteishallin lattia on valkolakattua, öljyttyä tammiparkettia, seinät valkoiseksi maalatut. Iso komero kahdella ovella. Ruokailutila on eteishallin jatkeena, jossa lattia valkolakattua, öljyttyä tammiparkettia, seinät osin valkoiseksi, osin harmaaksi maalatut. Ruokailutilasta on käyntimakuuhuoneeseen ja olohuoneeseen.
Pikkueteisen lattia on harmaata laattaa, seinät valkoiseksi maalatut. Upotettu komero, jossa pesukoneliitäntä. Komeron lattia on harmaata laattaa. Pikkueteisestä on käynti kylpyhuoneeseen, pikkumakuuhuoneeseen ja keittiöön.
Säilytystilat: Kellari- ja vinttikomerot, kerrosvarasto (huoneiston sisäänkäynnin yhteydessä), komerot ja kaapistot huoneistossa.
Muutostyöt huoneistossa: Huoneisto on saneerattu vuonna 2017 seuraavin osin: kaikki pinnat kunnostettu/maalattu: ikkunapenkit, ikkunanpielet, listat, patterit, seinät, katot, ovet (pois lukien kylpyhuone ja uudet ovet). Huoneiston tammiparketti on hiottu, valkolakattu ja öljytty. Keittiön ja pikkuhuoneen lattiaksi vaihdettu valkea tammiparketti. Huoneiston pistorasiat vaihdettu ja niitä lisätty.
Kunto: Hyvä


KIINTEISTÖ- JA YHTIÖTIEDOT
Yhtiön nimi:
Asunto Osakeyhtiö Mechelininkatu 23
Tontti: Oma, 1 352 m²
Käyttöönottovuosi: 1928
Rakennusmateriaali: Tiili, betoni
Kattotiedot: Harjakatto peltikatteella
Huoneistot yhtiössä: Asuinhuoneistot 74 kpl (5 225 m²), liikehuoneistot 10 kpl (481,7 m²)
Yhtiön omistamat huoneistot: Asuinhuoneistot 6 kpl (199,7 m²), liikehuoneistot 10 kpl (481,7 m²)
Lämmitysjärjestelmä: Kaukolämpö
Energiatodistus: Kyllä. Energialuokka: F2013. Todistus on laadittu 11.3.2015.
Tehdyt korjaukset:
Lämmönjakokeskus uusittu -97, märkä- ja keittiötilojen poistohormit kunnostettu ja vesi- ja viemärilaitteistot uusittu putkisaneerauksen yhteydessä -08, katto pinnoitettu ja paikattu -10, liikehuoneistojen ikkunat ja ovet uusittu -14-15, katto tarkastettu, pihan poistovesien viemäröinti uusittu ja piha kunnostettu -17, huoneistojen   B 35 ja B 36 välinen lattianraja tiivistetty taloyhtiön toimesta -18.
Suunnitellut korjaukset: Korjaustarveselvitys 2019-2023: porrashuoneistojen valaistuksen uusiminen, lämmönjakokeskuksen uusiminen -19, julkisivun vaurioiden kunnostus, katujulkisivun kunnostustarpeen selvitys, ikkunoiden säännöllinen huoltokäsittely (piha -20), pesutuvan kunnostus, hissien peruskunnostus.
Lisätietoja autonsäilytyspaikoista: Alueella on Helsingin kaupungin asukaspysäköinti, jonka tunnuksen (F) lunastamalla saa oikeuden 24/7 kadunvarsipysäköintiin.
Rajoitukset: Yhtiöllä ja osakkailla on lunastusoikeus 14 päivää.
Kiinnitykset ja lainat: Isännöitsijäntodistuksen mukaisena päivämääränä 31.7.2019: lainat 336.040,87 €, kiinnitykset 2.712.300,00 €.
Isännöitsijä: Rauno Aronen, Provia Isännöinti Oy, p. 010 411 6731, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Bulevardi 21 A, 5. krs,  00180 Helsinki
Kiinteistönhoito: Kiinteistönhoidosta vastaa huoltoyhtiö Kiinteistöpalvelu Tuovinen Oy, p. 09 491 320, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Cygnaeuksenkatu 10 C 35 (sisäpihalla), 00100 Helsinki
Yhtiön tilat ja varustelu: Hissi, talopesula, mankeli, vinttikomero, kellarikomero. Lisäksi yhtiössä painovoimainen ilmanvaihto, kaapeli-tv, DNA taloyhtiölaajakaista.


MUITA TIETOJA
Kaavoitus: Asemakaava. Helsingin kaupunki, p. 09 310 1691 (vaihde)
Vapautuu: n. 3kk kaupanteosta


ASUMISKUSTANNUKSET
Yhtiövastike yhteensä:
255,78 €/kk (2,90 €/m²)
Hoitovastike: 255,78 €/kk (2,90 €/m²)
Vesi: Sisältyy vastikkeeseen
Muut maksut/lisätietoa maksuista: Hallitukselle myönnettiin valtuudet periä yhden kuukauden ylimääräinen vastike tarpeen vaatiessa tilikauden aikana.


HINTA
Myyntihinta: 649.000,00 € (7.358,28 €/m²)
Velaton hinta: 649.000,00 € (7.358,28 €/m²)
Maksutapa: Käteinen